Z njimi spite vsak večer. Tako majhne so, da jih ne vidite, vendar lahko zagrenijo vaše življenje in resno vplivajo na vaše splošno zdravje in počutje. To so pršice, drobni, plodni organizmi, ki živijo v vaši vzmetnici in lahko povzročijo ali poslabšajo številne zdravstvene težave, vključno s kožnimi, očesnimi in nosnimi alergijami, bronhitisom, astmo, glavobolom, depresijo in utrujenostjo. Če želite vedeti, kako se jih znebiti, berite dalje.

Pršice imajo rade vaše vzmetnice, ker so zanje popolno okolje, saj jim nudijo toploto in vlago in kar je najpomembneje, izobilje njihove najljubše prehrane – človeške kože. Raziskave so pokazale, da vam na vašem ležišču dela družbo nekje od enega, pa tja do 10 milijonov teh parazitov iz skupine pajkovcev. In čeprav so mikroskopsko majhne (500 bi jih lahko postavili na glavo bucike), vam lahko povzročajo velike zdravstvene težave.

Razlog, zakaj so ta drobna bitja tako virulentna, je v tem, da so vir alergenov. Ti alergeni prihajajo iz številnih virov, vključno s posušenimi ostanki teles pršic samih ter njihovih iztrebkov. Tipična pršica izloči 200-krat večjo težo fekalne snovi od lastne teže telesa.

Eden od razlogov za takšno težavo je v tem, da pršice nimajo želodca. Do prebave tako pride zunaj njihovih teles, saj pršice izločajo encime in odlagajo glivo iz rodu Aspergillus na prašne delce. Nato gliva delno prebavi hrano za pršice. Delno prebavljena hrana iz pršic ter njihovi iztrebki pa tvorijo glavne vire alergenov.

Alergeni nato ponoči vstopijo v vaše telo. Ko se v spanju obračate in premikate, se drobni delci alergenov dvigujejo v zrak in s tem v dihalni sistem, pljuča in na koncu v krvni obtok.

Alergija na prišice

In če morda mislite, da se boste s klasičnim čiščenjem vzmetnice, posebnimi prevlekami ali menjavo rjuh znebili pršic, se hudo motite. Žal, pršice so trdoživa bitja in zelo rada tam, kjer so, torej v vaši vzmetnici ali v poljubnem številu (predvsem tkanih) predmetov v vašem domu. Običajno sesanje ne deluje. Tradicionalni gospodinjski ali komercialni sesalniki nimajo moči, da izsesajo pršice in njihove iztrebke, ki se nahajajo globoko v vaši vzmetnici. Tudi belila in močna kemična sredstva jih ne bodo ubila ali odstranila.

Kaj bo torej delovalo?

Na srečo je tukaj  nekaj stvari, ki jih pršice sovražijo.

Na splošno za njih usodne ekstremne temperature, ne glede na to, ali so visoke ali nizke. Vendar se hitro razmnožujejo in se bodo kmalu vrnile. Njihova življenjska doba je približno 30 dni, samica pa v tem obdobju izvali tudi do 300 jajčec.

Potem je tu še sončna svetloba. Pršice sovražijo sončno svetlobo, ker gre za naravno obliko ultravijolične svetlobe, ki je škodljiva za pršice in njihova jajčeca. Zato rade zaidejo globoko v vašo vzmetnico, kjer so na varnem.

Žal je za uspešno odstranjevanje pršic iz vaših ležišč potrebno uporabiti rigorozen sistem, zato boste za popolno izkoreninjenje resnično potrebovali  strokovno pomoč.

V Evropi smo glede odstranjevanja pršic veliko bolj proaktivni (kljub temu, da imamo veliko manj klinik za zdravljenje alergij, kot na primer v ZDA). Zato smo pred 25 leti začeli razvijati učinkovite postopke čiščenja in dezinfekcije vzmetnic z uporabo specializirane opreme. Sedaj je v ZDA in Evropi na voljo popolnoma nov, izboljšan in 100 % učinkovit medicinski sistem ter postopek.

Najučinkovitejši sistem za čiščenje in dezinfekcijo vzmetnic, pa tudi za uporabo na kateri koli porozni površini, kjer se nabirajo alergeni, prihaja v Evropo in Slovenijo s podjetjem Clean Max. Ponujajo  najučinkovitejši postopek proti pršicam in njihovim iztrebkom, bakterijam, virusom, plesnim in glivičnim sporam, ostankom odmrle kože, telesnih tekočin, hrane in pijače, laseh in dlaki ter kemikalijah ter dolgemu seznamu ostalih onesnaževalcev, ki po nekaj letih uporabe predstavljajo kar 10 % teže vaše vzmetnice.

Svetovno priznana in certificirana okolju prijazna metoda za globinsko dezinfekcijo in sanitizacijo ležišč, bo spremenila kakovost vašega življenja že po prvem posegu in to po zelo dostopni ceni.

Postopek se začne s pregledom in čiščenjem robov postelje oziroma posteljnega okvirja. Nato sledi sesanje s profesionalno napravo z globinsko krtačo ter HEPA filtrom, ki posesa vse iz površine ležišča ter večino delcev iz globine ležišča. Ko je ležišče brez prahu in pršic, lahko ležišče sanitiziramo. Za dezinfekcijo ležišča se uporablja elektronsko regulirana, certificirana medicinska UV-C naprava z nizkotlačnimi živosrebrnimi sijalkami. Te oddajajo okoli 87% svoje svetlobne energije pri valovni dolžini 254 nm. Zaradi te funkcije so te sijalke zelo učinkovit vir ultra vijolične svetlobe. Naprava se uporablja v intervalih po 10 sekund, kar je največji čas, ki je potreben za zagotovitev dezinfekcije. Enak postopek se ponovi za preostalo površino ležišča. Postopek se zaključi s čiščenjem zraka nad vzmetnico in je ozonu in okolju prijazen sistem, ki vašo poslovno ali stanovanjsko enoto spremeni v čisto in prijetno delovno ali bivalno okolje. Z uporabo specializirane tekočine na osnovi raztopine citrusov, ki je 100% naravna in popolnoma brez kemičnih sredstev, vam bo zagotovila gorsko svežino in prijetno ter dolgotrajno čistočo.  Če pa ste na ležišču zaznali tudi madeže urina, krvi ali znoja, lahko uporabijo okolju prijazno tekočino, ki jih bo pomagala razgraditi in odstraniti neprijetne vonjave. Tudi ta tekočina je 100% naravna in ne vsebuje strupenih kemikalij.

Čiščenje vzmetnice s tehnologijo Clean Max traja do 15 minut in je primerno za vse vrste vzmetnic in blazin. Postopek je popolnoma suh, kar pomeni brez uporabe tekočin, ki bi prodrle v ležišče in kar je najpomembnejše, postopek je  certificiran in okolju prijazen ter brez uporabe strupenih kemikalij. Z izvajanjem posebnih ukrepov in rednim vzdrževanjem higiene v vašem domu, bo zadostovalo, da storitev Clean Max naročite na vsakih 6 mesecev.

Čiščenje vzmetnice

Pošljite povpraševanje za globinsko čiščenje in dezinfekcijo vaše vzmetnice in odgovor boste dobili v najkrajšem možnem času na vaš email.

Globinsko čiščenje in dezinfekcija vzmetnice

100% okolju prijazen postopek za vse vrste vzmetnic • Certificirane medicinske naprave • Brez uporabe kemikalij in toksinov • Popolnoma suh sistem, brez vode ali pare • Postopek končan v 15-ih minutah

Soglašam, da podjetje Planet 5 d.o.o. vpisane kontaktne podatke uporabi za namene obveščanja o posebnih ponudbah, novostih in promocijskih kuponih. S klikom na gumb “Pošlji” potrjujem, da se strinjam s pogoji vpisa in s splošnimi pogoji.